Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 5. mai 2018

Vårkål/Pilewort/Ficaria Verna (Strand/Nær Vann)



Vårkålen var tidligere en populær grønnsak hos det norske folk, likesom brenneslen og skvalderkålen. Men tidene forandrer seg, og den er nå langt mindre utbredt enn før. Både geografisk og kulinarisk. I motsetning til fiskene flytter denne sørover, men er heldigvis stadig vanlig langs de fleste sandstrender sør for Haugesund. Mine er hentet fra ubebodde danske øyer med sandstrand, hvor planten trives best. Ikke en akvatisk art med andre ord, men absolutt avhengig av akvatisk nærmiljø. Den kan innimellom finnes nær ferskvann og dammer, men smaken skal være best jo nærmere sjøen de plukkes.
Smaken er nærmere ruccola enn annen bladkål, og det er faktisk skikkelig godt. Minner om ruccola med en anelse basilikum og deilig salt. Dette er noe man enda kan finne langs norske sandstrender, og jeg anbefaler å prøve den før dem forsvinner helt.


-vårkål
-fullkornspaghetti
-rødløk


pris: 100-200,- pr kg
komfort: kan spises som snacks
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!