Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 7. september 2016

Strandreke/Baltic Prawn/Palaemon Adspersus (Saltvann)



Disse kan man finne helt oppe i vannkanten i Norge, hovedsaklig under tang og tare som beskytter dem mot sultne rovdyr. Da jeg var liten gutt pleide jeg å fange disse med håv. Men i bøtta ble de lett match for sultne krabber, da de ikke lenger hadde noe skjulested. Sør- og østover i Europa regnes disse som en delikatesse, og selges mye dyrere enn vår egen favorittreke pandalus borealis. De ser da ut som helt ok kokte reker, men smaken oppleves seigere, nesten som en deig. Også er det nesten ingen smak i dem. De smaker i det store og hele litt som maizena-jevning.


- fjordreker
- rugbrød
- sitron
- majones


pris: 500-1000,- pr kg
komfort: ingen uttalelsesgrunnlag
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!