Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 2. juli 2017

Risål/Asian Swamp Eel/Monopterus Albus (Ferskvann/Brakkvann)




Dette er egentlig ikke en ål, men en uønsket ferskvannsfisk som har kommet seg til flere elver og sumper i den vestlige verden gjennom bla. fiskedammer og matimport. Noen steder kan den også ved overlegg ha blitt satt ut av mennesker. Hannene skifter kjønn hvis det er for få damer i dammen, de tåler all slags vær og spiser godt av hva de finner av mindre organismer i sine økosystemer. Den kan leve på land over lengre perioder så lenge underlaget er fuktig.
Heldigvis er de også anerkjent som god matfisk, så da kan vi jo spise masse av disse med god samvittighet. For det meste holder den til sentralt i øst-asia hvor den fiskes i store monn, ofte fra menneskeskapte risåkre. Disse stykkene av ål har ingen innvoller, hode eller hale, de kan fileteres, men det er ikke verdt det da det er lite bein. Har en gummiaktig konsistens og minner mer om akkar enn fisk. Smaken er ganske mild og nøytral, men med litt salt og pepper er dette snadder.



-risålstykker
-rødløk
-sjampinjong
-ruccola
-isbergsalat
-mel


pris: 80-120,- pr kg
komfort: litt pell å få kjøttet løs, ellers enkle saker
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!