Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 12. mars 2016

Europeisk Akkar/European Squid/Common Squid/Loligo Vulgaris (Saltvann)



Dette er den akkaren som opptrer med hyppigst frekvens i det nordlige atlanterhavet og utenfor vår kyst her i Norge, men også i Asia og Amerika. Man finner den i de fleste store fiskehandlere, ofte til en billig penge da de her karakteriseres som bifangst. Det er viktig at man vet hvordan man rengjør disse, og fjerner det plast-aktige beinet som ligger inni kjøttet. De skal stekes hurtig på varm panne. I mange land selges de som fast-food på markeder, med sterk saus og nudler. De lever kun 1-2 år og gir avkom en gang i løpet av livet. Bestanden blir massivt fisket, men er enda ikke rødlistet. Den smaker meget lekkert og er glimrende hverdagsmat hvis den behandles riktig.


- akkar
- ferske nudler
- chilli saus


pris: 40-120,- pr kg
komfort: vanskelig, men ikke ubehagelig på noen måte
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!