Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. februar 2016

Snøkrabbe/Snow Crab/Chionoecetes Opilio (Saltvann)




Snøkrabbenæringens senter er nord-amerika og Canada hvor det drives stort kvantumsfiske etter arten. Nylig er den etablert i barentshavet, mest sannsynlig etter at mennesker har plassert den der. Det er usikkert hvilke konsekvenser dette vil får for andre arter i området, og hvor langt den vil bevege seg.
Fysisk ligner den på kongekrabben, men har smalere bein og er fri for pigger. Kjøttet er mildere og har mykere i konsistens enn hos kongekrabben. Ellers er dette en super matkrabbe som det bør være et mål å hindre at etablerer seg i norske farvann enn så lenge konsekvensene av dette er uforutsigbare.


- Snøkrabbe
- Grovbrød
- Majones
- Sitron


pris: 200-500,- pr kg
komfort: skallet er mykt, så man trenger bare en grei kniv
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!