Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. mai 2017

Argentinsk Akkar/Argentine Shortfin Squid/Illex Argentinus (Saltvann)





Dette er en av de mest fiskede akkarartene i verden hva kommersielt fiske angår, og totalt kvantum utgjør nærmere 25% av totalt kommersielt akkarfiske på verdensbasis årlig. Jeg har inget helt eksemplar, men masse bilder finnes online. Disse bitene er fra hodet og er ferdig trimmet og snittet før salg. På tross av stort fiske er ikke arten rødlistet og funn tyder på at den er bærekraftig under dagens uregulerte fiske. De lever i et år hvor de legger ca 750.000 egg hver.
Dette kjøttet som er masseprodusert inneholder endel vann som kommer til å syde ut i pannen under steking, og føre til at kjøttet blir helle kokt enn stekt. Det kan være lurt å legge dem i litt papir en halvtime før steking. Det er også ganske smakløst, og trenger i tillegg til salt og pepper både syre og sødme for å klare seg på egen hånd. Denne akkaren er ofte å finne som bestanddeler i andre produkter, mens den spises sjeldnere som eneste protein.



-argentinsk akkar i biter
-grillpotetsalat
-isbergsalat



pris: 80-100,- pr kg
komfort: til denne utgaven trenger man bare en stekepanne
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!