Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 3. juni 2015

Gapeflyndre/Ising/American Plaice/Hippoglossoides Platessoides (Saltvann)





Dette er en flyndre det fiskes lite etter, men som ofte dukker opp i garnene til hobbyfiskere. Jeg fikk mitt eksemplar helt oppe i vannskorpa på sandbunn i trollgarn. Den er vanligvis noe mindre enn våre andre flyndrearter og den magreste av dem. Skinnet er nærmest sandpapiraktig og ikke godt å spise, men kjøttet løsner heldigvis enkelt. Kjøttet har en lett og luftig konsistens og er mildt på smak. Norgesrekorden på arten ligger like over 1kg. Den kan bli opp mot 50cm.



-ryggfilet av gapeflyndre
-leverpostei
-cherrytomater
-bønnespirer
-tomatpasta
-isbergsalat



pris: ukjent da jeg ikke har sett den for salg ennå
komfort: vanskelig å få fine fileter fra buken, får du skinnet i munnen er det en ubehagelig opplevelse.
smak 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!