Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 15. mars 2016

Paddetorsk/Tadpole Fish/Raniceps Raninus (Saltvann)




Paddetorsken er en artig art, som ser ut som et forvokst rumpetroll og tilhører skjellbrosmefamilien, tidligere regnet som en del av torskefamilien. Ifølge wikipedia er den også underordnet "jellynose fish" eller "Ateleopodiformes", hvor bla. noen mindre slektninger av Havmus forekommer (?). Den er ingen ettertraktet matfisk, da kjøttet er vassent, den blir ikke spesielt stor, fåes sjelden i stort kvantum og hodet i praksis utgjør størstedelen av kroppen.
Nå er mitt eksemplar av ganske normal størrelse for arten, ca 25cm, men de kan vel bli opp mot 40cm. Den lever vanligvis på grunt vann, men trekker dypere om vinteren. Det er liten informasjon om bestanden, men da den kun fanges som bifangst antar jeg den er bæredyktig.


- filet av paddetorsk
- tomatsaus
- sølvløk
- potetstrimler


pris: 20-60,- pr kg
komfort: mye småbein, lite kjøtt
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!