Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 7. april 2017

Stillehavsøsters/Pacific Oyster/Crassostrea Gigas (Saltvann) (revurdert)



Dette er en svartelistet og særdeles uønsket art i Norge. Finner man dem trenger man ikke nødvendigvis å spise dem, men i det minste drepe dem. De har kommet mer og mer til den norske kyst de siste årene og det går ut over våre opprinnelige østersarter og andre skjell. De har begynt å danne små fastboende grupperinger i Sør-Norge. Det drives heftig oppdrettsnæring av arten, og fra disse oppdrettsanleggene rømmer en god del østers og slår rot i farvann den tidligere ikke har vært.
Mine eksemplarer ble funnet på stranda i Kristiansand. De smaker noe mer leveraktig enn flatøstersen, og har en bløt patéaktig konsistens. Dessverre ikke den helt store delikatessen jeg håpet på. Igjen oppfordrer jeg til å ta knekken på denne arten så fort som mulig før den får etablert seg videre her til lands.


Når dette smaknotatet var i boks, og enda noen sider i almanakken var bortrevet, dro jeg for å rydde stranda ved hytta for denne svartelistede arten. Da fylte jeg en pose (mange flere i år enn i fjor), hentet en kniv og lot det fare. Timesferske nyåpnede eksemplarer av arten er altså noe helt annet enn de som har ligget i frysen, derfor legges til nye karakterer.


-stillehavsøsters


pris: selvplukk
komfort: god kniv og stødig hånd fikser biffen
smak: 5/10 (fryst) 9/10 (fersk)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!