Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 3. februar 2015

Asiatisk Sumpål/Swamp Eel/Synbranchidae (Ferskvann)




En av de virkelige skattene som man kan finne på butikker som spesialiserer seg på importerte matvarer her i landet. Denne fisken har nydelig rosa kjøtt som er fast og kan minne om svin. Fisken lever i ferskvannssumper i østasia og er ikke utrydningstruet, Det drives sunn oppdrettsnæring av arten. Du kan grille denne om sommeren, ha den på pizzaen, steke i wok, røyke den over bål, alt i alt er det en fisk for alle anledninger. Den er ikke blant de billigste, men heller ikke avskrekkende dyr. Pass på å spare hodet da det gir en utrolig kraft. 


-1 sumpål stykket
-1 delt hjertesalat
-4 små tomater
-villris m. bacon


pris: 80-100 pr stk
komfort: Barneskirenn
smak: 10/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!