Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 5. august 2017

Purpursnegl/Dog Whelk/Nucella Lapillus (Saltvann)



Min tredje snegl, som ikke må forveksles meg snegle, så langt. Og kanskje den minst ettertraktede hva mat gjelder. Disse purpursneglene kan komme i skjell med lyse fine farger og med et visst spekter av variasjoner. Mine er gusjebrungrønne og lite appetittelige å se på. De er aggressive rovdyr som bruker spissen av huset sitt til å borre seg gjennom skallet til andre bløtdyr og spise godt. De er ikke fredet i Norge og vi må gjerne spise dem.
Og ja, disse tre smågreiene her som ligger foran baconet og salatbladet på bildet, er hva jeg fikk ut av 5 purpursnegler.. Allikevel er smaken kurrant, kan minne litt som harde kobbunger, men å karakterisere det som mat blir å dra det litt langt. Skal nok lett ha 50 stykker for å nærme seg metthet, da bør smaken være mer i kategorien trøffel eller safran for å være bryet verdt. En ting som føyer seg fint inn på "artig å ha prøvd"-lista.


-purpursnegl
-salatblad
-baconskive


pris: selvplukk
komfort: lite mat for mye pirk
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!