Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 5. desember 2016

Grisetang/Ascophyllum/Ascophyllum Nodosum (Saltvann)



Grisetanga er en av våre vanligste brunalger og kan spises året rundt med god samvittighet. Ikke bare finnes den i store kvantum, men inneholder også en haug med vitaminer og næringsstoffer som skal være bra for kroppen vår. De lever opptil to meter under havoverflaten, og er derfor særdeles enkle å få tak i. Etter ti minutter på kok smaker disse som godt kokt spaghetti med litt umami i ettersmaken. I så måte er det viktig å smake til med evt. krydder både under og etter koke- og stekeprossesser. Den er vanskelig å nyte alene da den har meget lite særpreg, men man kan jo få lurt i sine barn mange gode næringsstoffer ved å bytte til "sjøspaghetti" en gang iblant. God tang fiskestang!


- grisetang
- sjampinjong
- pastabånd


pris: 0,-
komfort: kan man koke vann kan man koke tang
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!