Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. november 2015

Blå Svømmekrabbe/Flowercrab/Blue Swimming Crab/Portunus Pelagicus (Saltvann)





Som dere ser fås disse krabbene kjøpt uten skall og den innmaten som er minst populær, noe som er økonomisk for oss kunder. Kjøttet er mykere og mer søtlig enn det man finner i norske krabber. Mine krabber er fanget i Asia uten at jeg vet mer eksakt. Man trenger ingen nøtteknekker, for skjellet er mykt og porøst. Der hvor taskekrabben kan ligge opp mot en time i en god kraft eller salt vann, blir blomsterkrabben mye fortere ferdigkokt, så den klarer ikke ta til seg like mye smak. Det kan derfor være en ide å marinere den i saltvann m. evt andre smaker noen timer før den kokes. Et ypperlig alternativ til reker på en varm sommerdag. Anbefales, men ikke noen delikatesse. Verken faretruet eller rødlistet.


-blomsterkrabbekjøtt
-rødløk
-kinakål
-eggnudler
-pastinakk
-persillestilk m. blader
-soyasaus, chilli og hvitløk



pris: 150-250,- pr kg
komfort: Har man en pirker, er dette nesten som taskekrabbe
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!