Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 3. desember 2017

Humpy Shrimp/Pandalus Goniurus (Saltvann)




Jeg har ikke noe norsk navn for denne, som jo er spesielt. Humpy betyr vel noe i retning av "bulkete". Den finnes i det nordlige Stillehavet langs kysten av USA og Canada. Det drives mye industrielt fiske etter arten, men i Norge holder vi oss enda til vår kjære pandalus borealis. Den er ikke vurdert ift. bærekraftighet etter dagens fiske, men er en hurtigvoksende og fruktbar reke som legger mange egg og reproduserer i høyt tempo. De er en del av slekten kaldtvannsreker. Ikke så langt unna pandalus borealis faktisk hva utseende og størrelse gjelder. Mine eksemplarer er ferdig kokte, så man skal være forsiktig med mye varme, kan fort bli en tørr opplevelse. Rekekjøttet er smakfullt og søtlig med flott konsistens og kan fort bli en ny koldtbordsfavoritt.


- humpy shrimps
- sake
- rundstykke
- urter
- salt smør
- hjemmelaget remoulade


pris: 50-80,- pr 400gr
komfort: isbit i drinken
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!