Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 1. august 2016

Glassmanet/Moon Jellyfish/Aurelia Aurita (Saltvann)


For Salt#1
Ok, jeg skal være den første til å innrømme at forhåpningene her varr relativt lave. Skal man prøve denne som mat må man alltid sjekke kjønnsorganene for parasitter og eventuelt fjerne disse. Når den stekes eller kokes skiller den ut i overkant av 80% av kroppsinnholdet, som jo er saltvann, så det smaker salt altså. Etter at den har badet i avkoket av eget kroppsinnhold en stund, kan man trygt slå av komfyren. Etter å ha rent av saltvannet sitter man så igjen med litt salt slim, som i all hovedsak bare smaker salt. Men det er konsistensen som påfører en brekninger. Til nå min verste kulinariske opplevelse. 


- glassmanet
- bacon


pris: 0,-
komfort: 0 komfort
smak: 0/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!