Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. januar 2017

Lillaflekket Storøye/Purple-Spotted Bigeye/Priacanthus Tayenus (Saltvann)


Liten asiatisk fisk som i hovedsak fiskes som bifangst er her brukt som 68% bestanddel i disse bollene som blant andre ingredientser inneholder vann og tapiokastivelse. Altså, inntil jeg kommer over et eau naturel eksemplar av priacanthus tayenus, får dette duge. Fisken i seg selv kan ligne på en liten uer med heftige finner. Legg merke til at dette er et smaksnotat basert på blandingsprodukt, fisken kan gjerne alene være blant det beste havet har å tilby. Det finnes lite informasjon om arten online, men den blir maks 35cm, lever på 20-200 meters dybde, er ikke rød-listet eller truet på noe vis og eter ting som beveger seg sakte langs havbunnen. Når alt dette er sagt smaker blandingsproduktet mer tapioka enn fisk, heldigvis er jeg glad i tapioka.



-boller med 68% lillaflekket storøye
-gulrot
-løk
-chilli
-sukker
-sojasaus
-sherryeddik
-vann


pris: 30-50,- pr 400gr blandingsprodukt
komfort: ingen utfordringer
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!