Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 1. mai 2017

Hvitflekket Kaninfisk/White-Spotted Spinefoot/Siganus Javas (Saltvann)




Kaninfiskfamilien er en middels stor gruntvannsfiskfamilie hvor medlemmene ofte har navn etter hvilket mønster de har på skinnet. Man skal være forsiktig med kaninfisker da de har flere giftige pigger på finnene, noe denne også besitter. Med tanke på at min favorittfisk er fjesingen burde ikke dette være negativt :) Denne blir like i overkant av 50cm lang og trives opptil 30 meters dyp i tropiske farvann, hovedsaklig sørøst-asia og nord-australia hvor den vanligvis koser seg ved skjær og holmer. Den forer vanligvis på alger og mindre benløse vekster. De er en sosial stimfisk, men holder seg vanligvis i små stimer som sjelden overstiger 10 fisker. Bestanden er ikke rødlistet, men heller ikke evaluert, og jeg regner med at det kommersielle fisket etter arten er begrenset, dog eksisterende. Det er lett å blande denne arten med den linjede kaninfisken Siganus Javus.
Denne smaker meget blast, og kjøttet inneholder mye væske. Smaker i det hele tatt usansynlig lite, vesentlig mindre enn billig-kjøttpuddingen fra coop faktisk. Kjøttet har fin struktur, og med dugelig krydder og tilbehør kan den kanskje minne om skikkelig matfisk..


- stykker av hvitflekket kaninfisk
- sylteagurk
- ertestuing med gulerotbiter


pris: 60-100,- pr kg
komfort: ferdig kuttet, enkel å steke riktig.
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!