Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 22. august 2014

Red Snapper/Yelloweye Rockfish/Sebastes Ruberrimus (Saltvann)




There's a big scale of commercial fishing going on after snappers worldwide today, and the fish family itself has a lot of sought after varieties. This one is, where I live, simply called Red Snapper. I'm not sure if its the same as the Northern Red Snapper, which is quite popular on the northern american continent. This is a very comfortable fish to handle, with few and small bones, small fishscales and fatty meat which endures a bit of cooking without going dry. There's a lot of lfavour and it reminds me of cusk or seabream. This is that good, it only needs a simple salad as a side. A fish that demands little and will satisfy many, is not endangered as I'm aware of although shrimp fishing catches more snappers than its population will be able to sustain over time. 

- Filet of Red Snapper
- Chinese cabbage, red paprika and corn

Price: 4-8£ pr fisk
Comfort: Easy to handle, easy to cook.
Flavour: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!