Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 4. mars 2017

Slangeskinnsgurami/Snakeskin Gourami/Trichogaster Pectoralis (Ferskvann)




Guramier er i vesten mest kjent som akvariumsfisk. I sørøstasia, hvor den sees på som en bedre middag, er standard prosedyre å kutte av den hodet og fylle kroppen med en blanding av guramirogn og grønnsaker før den grilles. Jeg skal være enig i at dette er en fantastisk god fisk, med mye smak og fast fint kjøtt. Eneste problemet er at den har enorm mengder bein, som det er en møysommelig jobb å fjerne. Slangeskinnsguramien puster både luft direkte og gjennom gjellene, så den er på noen vis en amfibisk fisk, men i motsetning til walking catfish o.l. har den ikke evnen til å bevege seg særlig effektivt på land. Bestanden finnes i stort monn i sine opprinnelige geografiske områder, og er en viktig matfisk. Kan absolutt anbefales om man har tålmodighet til å rense dem, eller er glad i bein i maten.


- slangeskinnsgurami uten hode
- ertestuing
- rødløk


pris: 60-100 pr kg
komfort: bein, bein, litt kjøtt, bein bein, litt kjøtt osv..
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!