Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 3. februar 2018

Barrakuda/Great Barracuda/Sphyraena Barracuda (Saltvann)





Fra tidligere har vi bare prøvd Sphyraena Obtusata hva angår barrakudaer, det er en mindre art, og som navnet sier er den stripet. Dette derimot, er den fryktede monsterfisken barrakuda, som tar for seg alt fra småfisk til blekkspruter og annet mellomstort knask, spiser vel omtrent alt de kommer over. Vanligvis lever de ute på havet hvor de sniker seg inn på byttene som de overrasker med en  vanvittig akselerasjon. Men de kan også finne små skjær og holmer hvor det yrer av live, her tar de seg fort tilrette øverst i næringspyramiden, og verner om det nye økosystemet sitt mot farer utenfra. Det finnes ingen samhold blant barrakudaene, som er streifende, enslige individer. De kan også angripe mennesker, men er sjelden farlige for oss. 
Når man jobber med slik fisk som har vært fryst, spesielt barrakudaer med deres porøse kjøtt, anbefales det å prøve å trekke ut en del vann fra kjøttet før det stekes. Ellers vil pannen raskt fylles opp av hvitgrålig vann fra fiskekjøttet og kokes istedenfor stekes. Kjøttet er magert, men med fin struktur, litt daut og vassent hva gjelder smak. Smaker vel stort sett det du slenger på den, og evt tilbehør. 
Min andre barrakuda i boka, det blir nok flere, selv om denne ender opp midt på treet. 



-barrakuda

-jordskokk
-sjalottløk
-hjertesalat
-hvit aspares



pris: 120-180,- pr kg

komfort: som torskeskiver
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!