Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 2. oktober 2016

Skjeggtorsk/Bib/Pouting/Trisopterus Luscus (Saltvann)




En ganske sjelden fisk å få både gjennom hobbyfiske eller i butikk her til lands, en av de snodigere artene i torskefamilien, som kan minne litt om en forstørret sypike med skjegg. Mitt eksemplar er nok ikke blant de vakreste, men en anseelig størrelse på rundt 600gr er ikke å kimse av.
Den er aktiv om natten og gjemmer seg bort om natten, og fanges innimellom som bifangst, men det drives som jeg vet inget aktivt fiske etter arten i Norge. Andre land har begynt å fiske etter arten, for der mange andre fiskebestander er dalende, har skjeggtorsken med sin korte levetid og tidlige gyting noen fordeler i forhold til bæredyktighet.
Kjøttet minner om vanlig torsk, og er derfor ikke noen personlig favoritt, og kan fort oppleves magert og kjedelig. Når det er sagt er det et billigere og mer bæredyktig alternativ til f.eks. torsk/lange/brosme og kan derfor anbefales.


- skjeggtorskfilet
- stekt løk
- stekt rødløk
- marksjampinjong
- sennep


pris: 40-100,- pr kg
komfort: smal og høy fisk, kan utfordre nybegynnere
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!