Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 3. januar 2018

Børstetannet Øglefisk/Brushtooth Lizardfish/Saurida Undosquamis (Saltvann)





Sær, sær fisk. Liten, tynn, avlang, skjellete og beinete, alt ved denne arten skriker av ufisk lang vei. Men overraskende nok smaker det ikke så ille. Etter ei natt i vann er dette tørkede kjøttet omtrent mørt og saftig. Man peller det simpelthen fra hverandre med hendene og voila, sær fisk til middag!
Den børstetannete øglefisken finnes kun i Stillehavet såvidt vi vet, fra nordsiden av Australia til østsiden av Russland, og er vurdert som bærekraftig. Fisket etter arten er sporadisk. De kan bli opp mot halvmeteren store, men ligger vanligvis rundt 20-30cm. Tja, smaken er litt besk, men ellers fin, kan minne litt om tørrfisk (torskevarianten). 



-børstetannet øglefisk
-kålrotmos
-hjertesalat



pris: 30-50,- pr pk á 2-3stk
komfort: Ender fort opp med bein og skjell mellom tennene
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!