Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 4. juli 2017

Californiansk Akkar/California Market Squid/Opalescent Inshore Squid/Doryteuthis Opalescens (Saltvann)




Dette er små bleke akkarer som blir rundt 20cm i lengde og holder til på den amerikanske siden av stillehavet fra Mexico til Alaska. De spiser det meste de kommer over som er mindre enn seg selv, inkludert medlemmer av samme slekt, mens de også er attraktivt bytte for mange større arter. Linken til California er at det er her det kommersielle fisket av arten ble startet av kinesiske innvandrere en gang mot slutten av 1800-tallet. På tross av heftig fiske holdes bestanden intakt. Den er mer utsatt overfor varme temperaturer enn menneskelig konsumdrevet fangst, og eggene dens regnes ikke som fór blant andre arter.
Disse eksemplarene er smale med veldig tynt kjøtt, ca 2-3mm i tykkelse, noe som gjør at det lett blir overkokt. Den oppleves relativt smakløs, enda den er kokt i både chilli-, grønnsaks- og rødløkskraft. Ingen favoritt, men derimot en helt ok akkar som ikke byr på noen overraskelser verken den ene eller andre veien.


-californisk akkar
-fullkornris
-rødløk
-ponzusaus (eller noe i den retningen)


pris: 80-120,- pr kg
komfort: enkelt, men tidkrevende pell
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!