Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 3. november 2017

Kiddi Shrimp/Parapenaeopsis Stylifera (Saltvann)




Ikke noe norsk navn på denne rakkeren, heller ikke spesielt mye av den på min tallerken, men nok for et smaksnotat her på siden. Dette er en saltvannsreke som finnes ned mot 90 meters dyp langs kysten av de fleste land som grenser mot Stillehavet. Det finnes mye av den, og den er i så måte viktig for fiskerinæringen, og det fiskes mye av den. På tross av dette er det enda ikke gjort undersøkelser om hvor mye fiske bestanden tåler. 6-7 cm er vanlig lengde, så ikke så langt unna vår egen pandalus borealis. Ellers kan det nevnes at den er noe smalere og har tykkere skall.
Rekene har mye fastere kjøtt enn pandalus borealis. Kan minne litt om scampi, slettes ikke dumt. Trenger å saltes under tilberedningen for ellers blir det ganske smakløst. En annen ting med disse rekene, er at man kan se ganske klart og tydelig tarmen på dem, så hvis det virker uapetitlig bør man styre unna. Fin reke, og et godt alternativ enn så lenge til mer sårbare arter.



-kiddi shrimp
-endivesalatblader
-rømmedressing



pris: 80-150,- pr kg
komfort: null pell i denne utgaven
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!