Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 25. juli 2016

Stillehavstorsk/Pacific Cod/Gadus Macrocephalus (Saltvann)




Denne arten finnes bare nord i stillehavet, hvor den enda fiskes i stort monn. Etter at amerikanerne startet ekstremfiske etter arten mot slutten av 80-tallet sank bestanden, og fangsten er idag strengere regulert. Den er ikke rødlistet enda. Den ligner på vår egen torsk og blir sjelden over en meter lang. Den lever i store grupper. 
Diskusjoner om hvorvidt dette er samme art som grønlandstorsken (Gadus Ogac) er inntil videre lagt på is. Kanskje får vi en ny banebrytende artsfjerning av typen Berlevågsfisk om noen år. 
Kjøttet oppleves nesten identisk med vår egen torsk, og er i så måte en særdeles kjip matfisk. 


- filet av stillehavstorsk
- redikker
- sjampinjong
- isbergsalat


pris: 80-150,- pr kg
komfort: som vanlig torsk
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!