Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 1. august 2017

Stripestrandreke/Rockpool Shrimp/Palaemon Elegans (Saltvann)



Denne og fjordreka er vel de vanligste rekeartene langs norske strender, og kanskje hestereka da. Disse er selvfanget med håv, uten at jeg venter noe heder og ære for det. Småreker, i motsetning til småfisk, er ikke noen langdistansespurtere, og har særdeles tregere reaksjonsevne.
Best er de hvis de spises rå, rett ut fra havet, bare dra av hodet og sleng innpå. Men dette er jo noe i nærheten av en matblogg, så det skal nok smakes med noko attåt.
Det første jeg tenker på når jeg biter gjennom det porøse skallet er at dette er litt som popcorn med rekesmak. Seriøst digg, men man skal ha en presspanne av type vaffel- eller pannekakejern for å oppnå dette. Viktig å fjerne hodet på de største rekene, ellers kan det bli litt ubehagelig. Vi kan spise disse med god samvittighet da det drives minimalt kommersielt fiske etter dem og det finnes en svær bestand.


-stripestrandreker
-rødløk
-potetsalat
-skivet skinke
-sweet chilli saus



pris: selvplukk
komfort: tja, tåler man litt skall er dette digg nok
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!