Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 4. juni 2015

Krokodille/Crocodile/Crocodylinae (Ferskvann/Brakkvann/Saltvann)





Jeg er ganske sikker på at det finnes krokodiller som tidvis oppholder seg i brakkvann og kanskje til og med saltvann, men de er først og fremst sump- og elvedyr. Dette er et halestykke og kommer opprinnelig fra Vietnam. Smaken kan minne om en blanding mellom svin og kylling, og er kraftig og smakfullt. Det kan stekes på høy varme, evt grilles, og tåler kraftig krydder. Gjort riktig er dette på høyde med de beste biffer. Krokodillen er ikke faretruet i Vietnam. Husk at dette er verdens største krypdyr og har eksistert i mer enn 80 millioner år. Absolutt på tide å prøve :)



-halefilet av krokodille
-portobello sopp
-radicchio rosso
-hvitløksspirer
-redusert sursøtsaus



pris: 350-450,- pr kg
komfort: lett
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!