Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 1. juni 2017

Ketalaks/Hundelaks/Chum Salmon/Oncorhynchus Keta (Ferskvann, Brakkvann, Saltvann)




Opprinnelig en stillehavslaks som er blitt satt ut flere steder i nyere tid, deriblant barentshavet og norsk farvann. Et kraftig beist med voldsomme tenner. Mitt eksemplar kommer fra Alaska, hvor den ble filetert og stykket opp, sendt over atlanteren til Danmark og siden importert til Norge av meg. Bereist fisk :)
Arten er godt representert og kan spises med god samvittighet. Denne oppleves som en fastere og mer velsmakende utgave av vår egen oppdrettslaks, uten at jeg vil påstå å kunne skilt mellom dem i en blindsmakning.


- fileter av ketalaks
- redikker
- løk
- sylteagurk


pris: 100-200,- pr kg
komfort: som salmo salar
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!