Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 21. januar 2015

Hvitting/Whiting/Merlangius Merlangus (Saltvann)




Hvitting, som direkte oversatt til engelsk nok kan bety whiting, er art i torskefamilien. Whiting er også en skjellfiskeart som har flere underarter, f-eks. Northern Whiting og Golden Lined Whiting. Men ifølge BBC Knowledge er Whiting det engelske navnet for denne arten. Hvitting kan fåes langs hele norskekysten og store deler av europa. Mye fanges som bifangst i fisketrål, og den er rødlistet anno 2010. Det er en av de sjeldnere artene i torskefamilien. Fisken har et flott hvitt kjøtt, og passer til alle type fiskeretter. Jeg har helstekt den lille hvittingen, den store har jeg brukt i en italiensk-inspirert kasserolle.


-stykket + hel hvitting
-knuste tomater på boks
-spaghetti
-strimlet rødløk
-sesamfrøsmør/paste


pris: 50-100 pr kg
komfort: småskolepensum
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!