Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 18. mars 2015

Lange/Common Ling/Molva Molva (Saltvann)





Lange er en fisk jeg synes smaker veldig likt torsk, og er derfor en fisk jeg sjelden bruker pga at prisforskjellen fra torsk ikke rettferdiggjøres av forskjellen i kvalitet. Lange fanges på dypere bunn enn de fleste andre torskefisker. Den tilhører brosmefamilien som er en underart av torskefamilien. Kjøttet er fastere og trenger derfor noe mer steketid. Det er ikke mye smak i dette kjøttet, og er derfor greit å servere med tradisjonelt mildt tilbehør. Det drives ikke oppdrett av arten som jeg er klar over. Den fiskes i store kvantum og er rødlistet i Norge, klassifisert som Nær Truet. En annen variant av arten finnes, den heter blålange, den skal være noe slankere og ha enda mindre særpreg. Skal man få maks ut av lange, så skal den lettsaltes og kokes.


pris: 120-150,- pr kg
komfort: middels vanskelig om man vil filetere
smak: 4/10


-filet av lange
-gul ertemos m. gulrotbiter og gulrotkraft
-asparges

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!