Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 3. september 2017

Sandflyndre/Common Dab/Limanda Limanda (Saltvann)




Sandflyndra finnes i så og i hele den europeiske delen av atlanterhavet, ut mot færøyene. Men den er ikke så glad i kalde vann, så nord for Trøndelag er den vesentlig sjeldnere, og sør for Frankrike finnes den knapt også. Faktisk en ganske eksotisk fisk på sine egne premisser. Dette eksemplaret er selvfanget utenfor Mandal i Norge.
La meg først si at det er lite kjøtt på disse flyndrene, så det er en lite anvendt matfisk. La meg så si at det kjøttet som er der blir veldig geleaktig og minner lite om fisk. Det drives kommersielt fiske av arten, og den har sine markeder, men er ingen populær matfisk. Jeg synes dette er den kjipeste flyndra jeg har vært borti til nå.



-sandflyndre
-savoykål
-hollandaisesaus
-agurkrelish
-danskepølse
-poteter



pris: 50-100,- pr kg
komfort: usedvanlig flat flyndre, nesten uten kjøtt
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!