Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 4. april 2016

Kisslip Cuttlefish/Sepia Lycidas (Saltvann)



Jeg strevde litt med å finne en god norsk oversettelse på denne. De jeg har kjøpt var rensede og veldig små utgaver av arten. En tommelfingerregel med akkarer er at jo mindre de er, jo mindre seige blir de. De stekes raskt på den sterkeste varmen komfyren har. Ved større eksemplarer bør man også pelle ut øyet. Disse kan også dyppes i batter og friteres, men for helsas skyld har jeg gjort det på en annen måte her. Disse er rødlistet som vilt, men det drives oppdrett av dem, i særdeleshet i Asia. Mine er alet opp i Vietnam og kan i så måte etes med god samvittighet. Jeg anbefaler alle som vil kjøpe Sepia Lycidas å sjekke hvor deres eksemplarer kommer fra og om de evt. er viltfanget innen de kjøpes.


- kisslip akkar
- sjampinjong
- rødløk
- gulrot
- aspargespotet
- sweet chilli saus


pris: 60-120,- pr kg
komfort: det kan bli litt røyk på kjøkkenet
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!