Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 4. juni 2016

Sardin/European Pilchard/Sardina Pilchardus (Saltvann)




Denne er elsket for sitt smakfulle kjøtt i sydligere uropeiske strøk. Den snittes bare i buken, så kan den fileteres med hendene, litt som brislingen. Kjøttet er mørkt og kan minne om pir. Det en må være obs på om en steker denne uten å fjerne skinnet så har den, i motsetning til brislingen, en del større skjell som man bør skrape bort. Sardinen blir vanligvis ikke større enn 20cm, og blir oftest spist fra en hermetikkboks i en lake av noe ymse saus og olje. Det er en av verdens mest fiskede arter, men den er også en av de med høyest reproduksjon, så vi vil nok kunne finne sardin på boks i enda noen år fremover. En av de få fiskene som har så mye fett og smak at en kan oversteke den og fremdeles nyte et godt måltid.


- sardiner
- marinert rødløk
- marinert søtpotet
- tørkede erter


pris: 60-100,- pr kg
komfort: en bør ikke være redd for å bli skitten på hendene
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!