Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 15. april 2015

Oppdrettslaks/Farmed Salmon/Salmonidae Domesticus (Saltvann)



Dette er da den noe anemiske, miljøgiftsfylte fisken som er blitt vår nasjonalfisk på middagsbordet. Stykket er av merket Frøyas og er vel det de kaller for "loin". Siden fileten ikke har skinn har jeg smørdampet den. Tilbehør er hjemmelaget ratatouille. Jeg spiser ytterst sjelden oppdrettslaks og anbefaler det ikke for andre enn voksne med godt immunforsvar. Smaken er ganske nøytral, eller kjedelig om man vil, de tørreste bitene har en nyanse av papp. Jeg tror at denne fisken er best som sushi eller noe i den duren, kanskje kan man bake den i ovnen i noe smakfull marinade, men for min del blir dette en snarglemt kuriositet på min ferd gjennom den maritime artsmenyen.


-filet av oppdrettslaks
-cherrytomater
-løk
-squash
-paprika
-sitronsaft
-epleedikk


pris: 150-250 pr kg
komfort: kunstgress
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!