Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 8. august 2016

Sik/European Whitefish/Coregonus Lavaretus (Ferskvann)




Sik er i Norge regnet som én art, og såvidt meg bekjent er det få variasjoner innen arten her til lands. Nedover i Europa derimot skiller man mellom flere underarter. I Tyskland, hvor mitt eksemplar stammer fra, er dette eksemplaret kjent som Edelmaräner. Den kan klippes i buken og fileteres med bare nevene. Kjøttet er blekt og ganske porøst. Filetene faller fra hverandre i kontakt med kroppstempeartur. Sies å være i yttergrenen av laksefamilien. Kan minne om regnbueørret. Når alt dette er sagt er dette ganske digg, en slags guilty pleasure fisk for min del.


- filet av sik
- reddiker
- nyløk


pris: 100-150,- pr kg
komfort: skraping av skjell bør påregnes
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!