Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 10. mars 2016

Japansk sjøgress/Sea Mustard/Wakame/Undaria Pinnatifida (Saltvann)



Dette japanske sjøgresset er blitt en stor hit på sushirestauranter her i Norge de siste årene. Det er i hovedsak alger som er marinert med edikklake og noen frø. Vanlig opprinnelsesland er Japan, hvor disse har blitt spist siden lenge før sushiens tid. Personlig synes jeg det er meget godt til mye annet enn sushi også. Her har jeg tørrstekt noe flesk av hval, med løkstuing og wakame. Et glimrende alternativ til salat, og gir en friskhet som kan skinne blant heftigere smaker. Wakame er ikke utrydningstruet og det finnes masse av det også utenfor områdene hvor det vanligvis plukkes. Heftig oppdrettsnæring drives uten fare for miljøet. Anbefales!


- wakame
- hvalspekk
- løkstuing


pris: 30-50,- pr 100gr
komfort: kan man åpne en boks er man i mål
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!