Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 4. januar 2017

Stor Øglefisk/Greater Lizardfish/Saurida Tumbil (Saltvann)





Dette er en fisk som hovedsaklig holder seg rundt den persiske gulf og arabiahavdelen av det indiske hav, enda den kan finnes utenfor disse områdene også. På tross av sin smale og relativt korte fysikk er den en sulten rovfisk som tar godt for seg av mindre arter. Mine eksemplarer er kjøpt i tørket utgave, det er uhyre sjelden å finne disse til salgs i annen tilstand, med mindre man reiser langt sørøstover. Jeg har vannet dem ut i en blanding av kaldt vann og eddik i om lag 24 timer, for å få bort mest mulig salt og evt. overfladisk krydder. Da disse i utgangspunktet er kokt før de er blitt saltet ihjel skal jeg bruke dem som man gjør med spareribs, steke på lav varme med en spennende barbequesaus. Jeg skal være den første til å innrømme at dette kanskje er en bommert hva fremgangsmetode angår. Men det smaker bare salt og sterkt med en distinkt salmiakk- og såpesmak. Ingenting som minner om fisk.


-fileter av tørket stor øglefisk
-hjertesalat


pris: 40-70,- pr pk
komfort: tja, vanskeligere å svelge enn å tilberede
smak: 0/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!