Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 5. juni 2015

Skolest/Rock Grenadier/Coryphaenoides Rupestris (Saltvann)



 Er  ikke 100% sikker på at dette er en Skolest, men det er den nærmeste beskrivelsen jeg finner. Den har et stort hode, liten kropp, grovt skinn som er uspiselig, og en lang hale som kun er skinn og bein. Skinnet minner faktisk om gapeflyndras. Kjøttet er ganske blasst og smakløst og holder ikke bra sammen i panna. Dette, og at man fra en kg fisk får omtrent 200 gr spisbar fisk, kan denne arten bli dyr om man venter gjester. Arten er ikke faretruet i Norge, og det drives ingen kommersiell fiske etter den. En fisk som er mye mere spennende å se på enn å spise. I Storbritannia er den rødlistet anno 2010.



-filet av skolest
-rødløk
-potetbåter



Pris: Ukjent
Komfort: Ikke vanskelig, men mye skinn og bein
Smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!