Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 11. september 2016

Stavsild/Twait Shad/Alosa Fallax (Saltvann/Ferskvann)



Denne kan fort forveksles med maisild, men etter å ha sjekket antall gjellestaver er jeg nå sikker i min sak om at dette er en stavsild. Fisken er spesiell i det at den tar turen opp til ferskvann for å legge eggene sine, et risikabelt prosjekt, før den deretter plasker ut i havet igjen. I nyere tid har bestanden blitt kraftig redusert som følge av overfiske, forurensing og utbygginger i områdene hvor den gyter. Det anbefales at alle levende eksemplarer av arten settes ut i det fri igjen. Kjøttet har en fyldig konsistens og kan minne litt om kokt tunfisk. Absolutt verdt å prøve for smaken alene, men en anseelig mengde små, irriterende bein gjør det hele til en selsom opplevelse.


- filet av stavsild
- hummus
- gulrot
- purre


pris: 40-100,- pr kg
komfort: er man glad i bein... namnam
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!