Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 1. desember 2015

Brosme/Cusk/Brosme Brosme (Saltvann)





Denne torskefisken er en ettertraktet sportsfisk, og artsbestanden er enda ikke rødlistet, men skal opp til ny vurdering i nærmere fremtid. Brosmen hører inn under familien Lange, som er en undergruppe innen torskefamilien. Jeg synes den ligner mer på en fet lange enn hva den ligner sin navnebror skjellbrosmen. Arten befinner seg vanligvis på dypere hav, og er sjelden å få for fjordfiskere. Kjøttet er fast og har en fin struktur, god tyggemotstand, og tåler høy temperatur. Alt i alt minner dette om en blanding av malle og lange, og er god mafisk som passer til tradisjonelt norsk tilbehør.



- filetstykker av Brosme
- eggerøre m poteter, asparges, purreløk og tomat
- isbergsalat



pris: 80-200,- pr kg
komfort: enklere enn torsk, vanskeligere enn sei
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!