Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 29. april 2015

Sorte Tigerreker/Scampi/Tigerprawns/Penaeus Monodon (Saltvann)




Disse er kjøpt i frosset tilstand, men er rå, og slik bør de være. De ferdigkokte, rosa utgavene som ligger i frysediskene rundt i butikkene våre er allerede på grensen til overkokt. Om man bare tiner disse, er det mye vann igjen i kjøttet som gjør det hele ganske platt. Jeg anbefaler å steke dem med skallet på da det bevarer mye av smaken og saften i kjøttet. Det drives en solid oppdrettsnæring av arten, men som et resultat av at store mengder unge reker fanges for å supplere oppdrettsnæringen, er den nå rødlistet. Disse rekene har mye smak i seg selv, så jeg steker dem bare i olje med litt salt og hvitløk. Dressingen er laget på oljekraften av rekene, løk og eplecider.


-tigerreker/scampi
-løk
-eplecider
-kinakål


pris: 120-250,- pr kg
komfort: lett
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!