Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 5. september 2016

Sandskjell/Atlantic Surf Clam/Spisula Solidissima (Saltvann)




Disse skjellene er ikke uvanlige langs norskekysten, og kan finnes i strandkanten, da oftest en halvdel som har flytt i land etter at muslingen har dødd en naturlig død, eller er blitt offer for rovdyr. Det drives lite fangst av arten her til lands da den ikke ses på som noen delikatesse. Jeg skal være den første til å innrømme at disse blir fort gummiaktige, fortere enn akkar faktisk. De ser kule ut, og minner litt om hummerklør. Steker man dem superraskt på sterk varme er de faktisk ikke så verst, men man skal vite hva man begir seg ut på med disse. Blir fort viskelær.


- sandskjellmusling
- sylteagurker
- isbergsalat
- maiskorn


pris: 150-300,- pr kg
komfort: meget vanskelig å steke riktig
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!