Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 7. juli 2017

Slireskjell/Pod Razor/Ensis Siliqua (Saltvann)




Det finnes fem forskjellige skjell i knivskjellfamilien, hvor mesteparten har knivklingende navn. Slireskjellet er det største og kan bli opp mot 25 centimeter langt. Min erfaring er at knivskjell har en ganske besk smak, kanskje litt umami og bitterhet som kan minne om jord eller leire. Også er de oftest fulle av sand, så vi må skylle dem godt. De blir fort gjennomstekt og kan lett smake gummiaktig. Selv om vi har store forekomster av knivskjell langs norskekysten har det aldri blitt noen populær matrett her til lands. Personlig foretrekker jeg andre muslinger fremfor disse. Det drives oppdrett av arten i liten skala til små markeder, og ettersom det ikke fiskes mye etter dem er de heller ikke faretruet. Mine eksemplarer kommer fra Nederland.



-slireskjellsmuslinger
-pasta
-bernaisesaus
-manchego



pris: 140-200,- pr kg
komfort: sand i kjeften, ellers greit
smak: 1/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!