Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 3. oktober 2017

Argentinsk Lysing/Argentine Hake/Merluccius Hubbsi (Saltvann)




Har bare fileter av denne, men av utseende skal den ikke være ulik vår egen lysing. Den finnes i all hovedsak langs østkysten av Sør-Amerika, langs det sydvestlige atlanterhav. På tross av dens mangel på utbredelse blir det drevet storstilt kommersielt fiske av arten. Den er på tross av dette enda ikke vurdert ift bærekraftighet. Fra hva jeg kan lese på FAO er fangsten av arten økende. Om dette skyldes flere båter eller mer fisk i havet er jo vanskelig å vite. Den blir maksimalt rundt meteren lang, vanligvis rundt halvmeteren, og trives best mellom 100 og 200 meters dyp. Mine eksemplarer er fanget av fiskerinasjonen Argentina, som står for 90% av fangsten på verdensbasis. Tidligere ble arten kun eksportert til Nord-Amerika, men den er i de senere år også eksportert til Europa. Kjøttet er hvitt og flott, holder brukbart sammen i panna selv uten skinn, og smaker som deilig ungtorsk. Dette er valuta for pengene og noe helt annet enn de pangasiusfiletene vi importerer og selger i samme prissjikt her til lands, imponert! Disse er kjøpt i Danmark.




-filet av argentinsk lysing

-sjampinjong
-rød chilli
-vårløk
-tomat
-bernaisesaus



pris: 80-100,- pr kg

komfort: strykefritt
smak: 7/10

1 kommentar:

  1. Bra info,takk for det.kjøpte dette i Kosovo ,fryst og panert.lurte da på om dette smaker som torsk.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!