Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 2. juli 2016

Chilensk Musling/Chilensk Blåskjell/Chilean Mussel/Mytilus Chilensis (Saltvann)



Disse er også kjent som "chilensk blåskjell", og ligner veldig på våre egne europeiske blåskjell. Men denne arten finnes bare i sør-amerika, og den kommersielle oppdretten av arten finner hovedsaklig sted langs kysten av chile og argentina. Den finnes i flere ferdigprodukter i norske dagligvarehandler, da beskrevet som blåskjell.
Kjøttet er litt lysere enn hos våre blåskjell, og markant mildere og mer nøtteaktig i smaken. Litt kremet også. Absolutt en verdig bestanddel på et koldtbord, men ikke noe man nyter alene til et glass hvitvin.



- chilenske muslinger
- rugbrød
- majones
- hvitvinseddik
- blåskjellkraft


pris: 20-40,- pr 150gr
komfort: knirkefritt
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!