Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 29. januar 2015

Regnbueørret/Rainbow Trout/Oncorhynchus Mykiss (Ferskvann, Brakkvann og Saltvann)





Fra hva jeg har lest om arten, skal denne genetisk ligge nærmere laks enn ørret. Den finnes og fiskes i Norske farvann som resultat av rømning fra oppdrettsanlegg. Det er ukjent hva dette har å si for våre opprinnelige arter, men den er ihvertfall svartelistet her til lands. Denne svartelistingen til tross, det er en fisk som finnes hos nesten alle fiskehandlere, og det fremdeles drives heftig oppdrett av. Dette kan godt være en årsak av at fisken bokstavlig talt kan fileteres med hendene. Lettere fisk å jobbe med skal man lete lenge etter.
 Som en liten kuriositet kan jeg nevne at i siste episode av programmet "Hellstrøm rydder opp hjemme", lar han en uvitende dame som lever på spaghetti filetere en Ørret. Når hun er ferdig sier han "ja, nå kan du filetere fisk". Nei, det kan hun ikke, hun kan filetere en ørret, som er en av de enkleste fiskeartene å jobbe med. Sånn, det var godt å få det ut.
Kjøttet er beigerosa og ganske daut, det faller lett fra hverandre så man skal ikke overdrive varmebehandlingen. Dette er en fisk som, om man får aldri så mye av den, ikke bør settes ut i det fri igjen.


-filet av regnbueørret
-1/2 hjertesalat
-mozzarellaost
-cherrytomater


pris: 60-100 kr kg
komfort: blir ikke enklere enn dette
smak 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!