Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 28. april 2015

Svanebarbe/Tinfoil Barb/Barbonymus Schwanenfeldii (Ferskvann)




I serien av fisk som folk gjerne har som husdyr, er det på tide med en art man oftere finner i en dam ute i hagen, enn i et akvarium innendørs. Svanebarben har mye skjell og bein, men kjøttet er fett og veldig saftig. Et mye bedre alternativ til sikksakkålen, hvis man først skal ha gullfisk til middag. Det drives sunn oppdrettsnæring av arten, samt at den finnes i store forekomster i ferskvann over hele sør-asia. Den kan minne litt om sild, men har en mildere smak, noe som gjør den til et glimrende alternativ i salater, pasta og andre milde retter. 


-2 Svanebarber
-løk
-rød paprika
-kinakål


pris: 60-100,- pr pk
komfort: vanskelig om man vil unngå både skjell og bein
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!