Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 3. april 2017

Amerikansk Hummer/American Lobster/Homarus Americanus (Saltvann)



Denne selges under navnene "amerikansk hummer" og "canadisk hummer", selv om det er snakk om samme art. Det kan vel være en indikasjon på fangstområde, uten at jeg har noe mer direkte å knytte den påstanden til. Den likner veldig på vår egen homarus gammarus. Forskjellen er at denne ikke er utrydningstruet, finnes i et større område, og tåler mye mer geografisk variasjon. Det gjør denne til et perfekt alternativ til vår egen, mer sårbare hummerbestand. Den er en uønsket art i norske farvann da den kan være bærer av flere ting våre bestander ikke er vant med.
Mitt eksemplar er kokt, frosset, tint men heldigvis ikke gjenoppvarmet. Å varme opp ferdig kokte skalldyr er den ultimate snarveien til tørr sjømat. Tin den i kjøleskap og renn av vannet før man legger den på husholdningspapir for å trekke ut annen overflødig væske. Så kan man spise den med skje fra skallet om man vil. Den smaker ikke så langt unna europeisk hummer, og har et fast fint kjøtt. Noe mørkere i fargen. Kan nok regnes som et alternativ til hummer eller taskekrabbe, men er dessverre nesten like dyr som sistnevnte men sub par hva kvalitet angår, ihvertfall i denne tilstanden. God mat til eksklusiv pris.


-amerikansk hummer
-grovbrød
-majones



pris: 150-250,- pr hummer a ca 3-400gr
komfort: knuse og pelle, standard greier
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!