Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 18. mars 2015

Sort Kardinalfisk/Black Pomfret/Parastromateus Niger (Saltvann)







Denne fisken kan lett forveksles med Havbrasme som periodevis kan fås her til lands. Hovedforskjellen er munnen som er større og mer vertikal hos Havbrasmen, og størrelsen på øynene. Fisken kan minne om st. Petersfisk hva angår filetering. De fleste eksemplarer av arten er opp mot 30 cm, og holder til en porsjon.
Skinnet til den sorte kardinalfisken er seigt og nesten uspiselig, mens kjøttet er saftig og middels fett. Kardinalfisken er den eneste i sin art og det finnes ingen underarter. Den finnes i sydlige verdenshav og er pr idag ikke utryddningstruet. Sort Kardinalfisk kan finnes i noen butikker som spesialiserer seg på importert mat. De tykke beinene gjør at den kan produsere en fantastisk kraft!


pris: 40-60 pr stk
komfort: Lett
smak: 6/10


-kardinalfiskfilet
-hermetiske erter
-spisskål
-hvitvinseddik
-sesamkonsentrat
-søt chilisaus
-løk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!