Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 22. juli 2015

Uer/Norwegian Redfish/Sebastes Norvegicus (Saltvann)





For det blotte øye er den eneste forskjellen på denne og en vanlig uer, at den har en liten tupp ved munnen som nok kan minne litt om en snabel. Det er også noen små forskjeller på noen av finnene, ellers ser det ut som samme fisk for meg. Kjøttet er fast og tåler både høy varme og godt tid i panna, perfekt til å dampe eller koke i en god kraft slik at kjøttet får med seg masse smak. Artsbestanden er vurdert som sårbar i Norge og det skal ikke drives kommersielt fiske etter den. Men da de fleste fiskere ikke skiller mellom Uer og Snabeluer (ihvertfall ikke fiskehandlerne), så kan denne fås i mange fiskebutikker. Jeg anbefaler at alle levende eksemplarer slippes ut i igjen. Det er synd at denne er overfisket, da den er en av de aller beste matfiskene vi har.


-filet av snabeluer
-sjalottløk
-fersk pasta
-grønnsaksbuljong



pris: 60-150,- pr kg
komfort: rulletrapp
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!